Επιλέγοντας τον κατάλληλο υποψήφιο

423423423
0

Η φήμη του γραφείου σας δεν είναι απλά σημαντική, αποτελεί μέρος των διαχωριστικών παραγόντων σε σχέση με κάθε άλλο επαγγελματία που δραστηριοποιείται δίπλα σας.

Συνεπώς, όταν αναζητάτε συνεργάτη ψάχνετε πολλά περισσότερα από μία λίστα κατάλληλων προσόντων. Επιθυμείτε να συνεργαστείτε με ένα άτομο που είναι σε θέση να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη φήμη του γραφείου σας, ενσωματώνοντας τις βασικές αξίες σας.

 

Επαναξιολογήστε τις βασικές αξίες του γραφείου σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εξετάσατε την δήλωση αποστολής του γραφείου σας; Που οραματίζεστε το γραφείο σας τα επόμενα πέντε χρόνια; Ποιες προσαρμογές πρέπει να ενσωματώσετε για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την σωστή κατεύθυνση;

Αυτα τα ερωτήματα βοηθούν στην θεμελίωση του κατάλληλου υποβάθρου,  στρέφουν το ενδιαφέρον σας σε σωστές ερωτήσεις κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων εργασίας και σας οδηγούν στην επιθυμητή κατεύθυνση για την πρόσληψη ενός υποψήφιου συνεργάτη ο οποίος θα υιοθετεί τις αρχές του γραφείου σας. 

 

Μιλήστε στους καλύτερους συνεργάτες σας

Άλλη μία χρήσιμη στρατηγική πριν από την διεξαγωγή συνεντεύξεων είναι να επικοινωνήσετε με  βασικούς συνεργάτες σας. Ρωτήστε τους τι τους ενθάρρυνε να παραμείνουν δίπλα σας; Τι βοήθεια θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιήσει για μία ευκολότερη μετάβαση στην αρχή της συνεργασίας σας; 

Για παράδειγμα, το γραφείο σας μπορεί να στηρίζεται σε μια κουλτούρα ατόμων που επιδεικνύουν έμφαση στη δημιουργικότητα ή την ανεξαρτησία.

Ένας υποψήφιος που χαρακτηρίζεται συμπεριφορικά ως αυστηρός ή/και αδιάλλακτος, ενδεχομένως να μην ταιριάζει με το μείγμα της εταιρικής σας κουλτούρας.

Άμεσες και όχι γενικές ερωτήσεις 

Το να θέτετε γενικά συμπεριφορικά ερωτήματα, όπως «Πείτε μου για μια κρίσιμη απόφαση ηγεσίας που λάβατε στο παρελθόν», προτρέπει τον υποψήφιο να παράγει μια κονσερβοποιημένη απάντηση, βασισμένη στην εμπειρία συνεντεύξεων που διαθέτει. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να προετοιμάσετε ερωτήσεις στηριγμένες στα πραγματικά βιογραφικά στοιχεία του υποψηφίου, ανατρέχοντας ακόμα και στα χρόνια των σπουδών του. Ακούγοντας τον τρόπο που ο υποψήφιος έλαβε ουσιαστικές αποφάσεις και χειρίστηκε την εργασιακή πίεση, αντανακλά με μεγαλύτερη ακρίβεια τα στοιχεία του χαρακτήρα του. 

 

Ακούστε προσεκτικά

Δώστε στους υποψήφιους την δυνατότητα να προσαρμοστούν στην “πίεση” του δωματίου ξεκινώντας με μία χαλαρή κουβέντα. Ένας άνετος και χαλαρός υποψήφιος είναι πιο πιθανό να απαντήσει ενστικτωδώς στις ερωτήσεις που έχετε προετοιμάσει. Ως υπεύθυνος διεξαγωγής της συνέντευξης θα πρέπει να συνεισφέρετε μέχρι 25% της ομιλίας στην συζήτηση, αφιερώνοντας τον περισσότερο χρόνο στο να ακούτε τον συνεντευξιαζόμενο. Ακολουθώντας την συγκεκριμένη στρατηγική δίνετε την δυνατότητα στον υποψήφιο να αναπτύξει τις θέσεις του και να σας δώσει μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για τις εμπειρίες και την προσωπικότητά του.